Neringos TAU klausytojai susitiko su rašytoja Danute Kalinauskaite

437055246 737410875205631 3696460699425425966 n

Antradienį Neringos trečiojo amžiaus universiteto klausytojai turėjo galimybę susitikti su rašytoja Danute Kalinauskaite. Prozininkė laimėjo ne vieną literatūrinį apdovanojimą (Antano Jonyno, Antano Vaičiulaičio, Lietuvos rašytojų sąjungos premijos), 2017 m. jai suteikta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija už „mažųjų meninės kalbos formų turiningumą“. Iki šiol išleidusi tris novelių knygas, Danutė Kalinauskaitė debiutuoja ilgai lauktu romanu „Baltieji prieš juoduosius“.
…„Liuksemburge mirė… Ieškomi giminės.“ Tokią žinią iš nežinomo adresato gauna romano pasakotoja. Palikimo istorijos visada žada nuotykį, o ši istorija pareikalaus dar ir stoti į kovą su visa ryjančia užmarštimi, nusitaikiusia į pasakotojos mamos atmintį – tai joje glūdi giminystės su paslaptinguoju palikėju įrodymai.
Ši knyga – tai ir nuotykinis romanas, ir šachmatų partiją primenanti atminties kova su užmarštimi, ir kinematografiška kone du šimtmečius aprėpianti žmonių ir likimų galerija. Kartu tai Lietuvos praeities paveikslas, dramatiškiausi jos momentai iki pat šių dienų.