Prie programos „Širdies ritmu“ prisijungė ir Neringos TAU klausytojai.

434030117 725624333050952 3276859621770595793 n

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras, bendradarbiaudamas su Neringos savivaldybe, vykdo Širdies ir kraujagyslių ligų bei cukrinio diabeto rizikos grupių asmenų sveikatos stiprinimo programą, vadinamą „Širdies ritmu“. Programos metu užsiėmimus veda ir konsultuoja dietistas, psichologas, fizinio aktyvumo specialistas ir gydytojas kardiologas.
Vakar prie programos „Širdies ritmu“ prisijungė ir Neringos trečiojo amžiaus universiteto klausytojai. Pirmoji paskaita – „Palankūs ir nepalankūs maisto produktai žmogaus organizmui bei sveikatai palankūs gaminimo būdai“ su mitybos specialiste Ieva Bukauskaite.
Sveika mityba dažnam asocijuojasi su daugelio produktų atsisakymu, alinančia dieta ir nepakeliamu fiziniu krūviu. Vakar sugriovėme šį mitą, nes lektorė atskleidė keletą sveiko gyvenimo būdo paslapčių – rekomendacijų, kurias lengva pritaikyti savo kasdienybėje:
1. Valgykite įvairų maistą. 2. Kiekvieną dieną valgykite visagrūdžių produktų. 3. Penkis kartus per dieną valgykite daržovių, vaisių ar uogų. 4. Kontroliuokite riebalų suvartojimą. 5. Rinkitės liesą mėsą ir liesus mėsos produktus. Ribokite perdirbtos mėsos ir raudonos mėsos kiekį. 6. Vartokite liesus pieno produktus. 7. Valgykite žuvį du ar tris kartus per savaitę. 8. Ribokite maisto produktus ir gėrimus, kuriuose yra daug cukraus. 9. Valgykite nesūrų maistą. Gamindami maistą ribokite druskos kiekį. 10. Rinkitės maisto produktus, pažymėtus rakto skylutės simboliu. 11. Gerkite pakankamai vandens. 12. Valgykite reguliariai ir saikingai. 17. Palaikykite energijos balansą, daugiau dėmesio skirkite fiziniam aktyvumui.