Prisijungėme prie turnyro „Futbolas vaikščiojant“

432768920 723357496610969 2976507299716728951 n

⚽️ Kovo 15 d. Kauno LFF treniruočių futbolo centre įvyko antrasis Lietuvos futbolo federacijos ir Lietuvos masinio futbolo asociacijos organizuojamas turnyras „Futbolas vaikščiojant“.
Pirmą kartą prisijungėme ir MES. Nuoširdų AČIŪ sakome mūsų komandos dalyvėms: Kristina Kraniauskaitė, Virginija Gedžiuvienė, Danutė Seselskienė, Regina Venckienė, Danutė Gureckienė, Janina Lukauskienė, Svetlana Giedraitienė‼️
„Futbolas vaikščiojant“ – vis labiau populiarėjanti futbolo žaidimo rūšis Lietuvoje, kur savo galimybes gali išmėginti kiekvienas.
Į turnyrą atvyko komandos iš Kelmės („GGN Paprūdžiai“), Nidos (Neringos socialinių paslaugų centras „Nidos stirnos“), Tauragės („Tauras“, „Zumpė“, „Beržė“), Plungės („Bičiuliai“, „Žaibas“, „Minija“), Marijampolės (FK „Sūduvos pelėdos“), Klaipėdos (SIŽGB „Kaipėdos Viltis“-„Vilčiukai“, Klaipėdos miesto žmonių su negalia sporto klubas „Žuvėdra“, biudžetinė įstaiga socialinių pasulaugų centras „Klaipėdos lakštutė“), Tytuvėnų („TAU“), Adakavo (Adakavo socialinių paslaugų namų Tauragės padalinys), Mažeikių („Širšės“, „Ereliai“), Gargždų („Minija“).
⚽️ Jau trejus metai aktyviai populiarinimas projektas įtraukia vis daugiau savivaldybių, kur pagrindinį vaidmenį atlieka visuomenės sveikatos biurai, kuomet yra įtraukiami vyresnio amžiaus, bei žmonės, turintys fizinę negalią. Žemaitijoje „Futbolas vaikščiojant“ išpopuliarėjo aktyvių visuomenės priežiūros sveikatos biurų specialistų iniciatyva, kurie savo nuoširdumu ir aktyvumu užburia visus. Aktyviai į „Futbolas vaikščiojant“ įsitraukia moterys, o antrame turnyre jau buvo galima išvysti daugumoje komandų žaidžiant kartu su moterimis ir vyrus. Šiame žaidime mes visi esame lygūs, todėl nenuostabu, kad šis žaidimas skatina įsitraukti ir žmones, turinčius specialių poreikių, o futbolo aikštelėje mes galėjome išvysti pagarbą vienas kitam, o tai yra pagrindinė mūsų stiprybė, vienijanti mus visus“, – pasakojo Lietuvos masinio futbolo asociacijos vadybininkas Martynas Karpavičius.
Po emocingų ir aktyvių susitikimų paaiškėjo, kad pirmąją vietą iškovojo Tauragės „Tauro“ žaidėjai, antrąją vietą užėmė Plungės „Minija“, trečiosios vietos prizai atiteko Plungės „Žaibas“ komandai, kuri po įtemptų rungtynių įveikė vienintelę ekipą iš Sūduvos krašto Marijampolės „Sūduvos pelėdas“.