Neringos senjorai išbandė fizinio aktyvumo formą „Futbolas vaikščiojant“

429590883 715965094016876 8291440254800469421 n

Šiandiena šeši Neringos senjorai turėjo galimybę išbandyti pasaulyje sparčiai populiarėjančią fizinio aktyvumo formą „Futbolas vaikščiojant“.
Tai mažojo futbolo versija, kuri sugalvota ir reglamentuota kaip atskira žaidimo rūšis siekiant įtraukti į žaidimą senjorus. Kiek daugiau prieš dešimtmetį, 2011 m. vasarą, Anglijos futbolo klubas „Chesterfield“ pakvietė 50 metų ir vyresnius žmones dalyvauti Futbolo vaikščiojant (Walking football) programoje. Nuo to laiko žaidimas po truputį išplito visoje Jungtinėje Karalystėje, susibūrė šimtai komandų, įsikūrė šio žaidimo asociacija. Prieš trejus metus sukurta ir tarptautinė Futbolo vaikščiojant federacija, kuri turi 15 narių.
Įkvėpta kolegų iš Anglijos, Čekijos, Škotijos, Portugalijos patirties, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) narė – Masinio futbolo asociacija nusprendė, kad Lietuvoje šią žaidimo rūšį taip pat reikėtų pristatyti visuomenei. Savivaldybių visuomenės sveikatos biurai, stiprinantys visuomenės sveikatą bendruomenėse, taip pat susidomėjo šia Lietuvoje nauja fizinio aktyvumo rūšimi ir daugelis jų jau išbandė žaidimą praktiškai. Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Alina Bocman pakvietė Neringos senjorus susipažinti su šia sporto šaka ir sudalyvauti turnyre Kauno mieste.