Tau tik reik paskambinti…

329710077 1541207159699120 4474837938745773669 n

Įtampa, stresas, nerimas ar nesaugumo jausmas… Visa tai jaučia moteris ar pora krizinio nėštumo metu. Krizinis nėštumas sukelia asmeninę ar santykių krizę, yra nenorimas ar neplanuotas. Kriziniu nėštumu vadiname ir sunkias situacijas, kurių metu įvyksta priešlaikinis gimdymas, persileidimas, paaiškėja vaiko raidos trūkumai ar vaikelio netenkama netrukus po gimimo. Krizinio nėštumo terminas apima ir pogimdyminę depresiją bei sunkią emocinę būklę po nėštumo nutraukimo.
Kiekvienas iš mūsų gali padėti krizinį nėštumą išgyvenantiems. Mes galime: dėmesingai išklausyti, leisti išgyventi tuo metu kylančius jausmus, nevertinti, neteisti, leisti suprasti kad moteris (pora) yra ne vieni. Kalbėjimas gali padėti rasti problemos sprendimo būdus. Jei matome, kad padarėme viską kas nuo mūsų priklauso, o situacija išlieka sudėtinga, galime paskatinti, padrąsinti kreiptis pagalbos į specialistus, kad kuo greičiau išeiti iš krizės.


Krizinio nėštumo centras teikia visokeriopą pagalbą: nemokamas kompleksines socialines, psichologines, ginekologines, teisines konsultacijas, individualią bei grupinę terapiją moterims, šeimoms. Krizinio nėštumo centre vyksta tarpusavio paramos grupės – vienos nėščiosioms, kitos – moterims patyrusioms persileidimą ar netekusioms kūdikio. Jų metu moterys tarpusavyje dalijasi savo jausmais, problemomis ir patiriamais sunkumais, taip suteikdamos paramą viena kitai.
Krizinio nėštumo centras pagalbą teikia visoje Lietuvoje.
Tau tik reik paskambinti : +370 603 57912