Neringos gintarinį 585-jį gimtadienį šiemet šventėme kitaip

Neringos gintarinį 585-jį gimtadienį šiemet šventėme kitaip – rudeninėmis spalvomis nusidažiusį savo miestą matėme vaikų akimis.

Neringos socialinių paslaugų centro kvietimu į svečius atvyko šešiolika Lazdijų rajono savivaldybės socialinės globos centro „Židinys“ auklėtinių, lydimų centro direktoriaus Egidijaus Aleksonio bei socialinių darbuotojų.

Šįkart nedrąsiai jautėmės mes – ar pavyks susidraugauti su paaugliais, sudominti juos mūsų krašto istorija, gamta. Tačiau nuogąstavome be reikalo – tokio šilto bendravimo, atvirumo, apsikabinimų jūros būta! Kaip sakė svečių direktorius Egidijus Aleksonis, jiems ši kelionė į Neringą prilygo stebuklui.

Drąsiai ir nekantraudami svečiai laukė susitikimo su Neringos savivaldybės meru Dariumi Jasaičiu. Bėrė dar važiuojant į Neringą paruoštus klausimus Merui, domėjosi savivaldybės tarybos darbu, bet labiausiai rūpėjo išsiaiškinti, ar mūsų Merą rodo per televizorių…

Ačiū Jums, Mere, už šiltą priėmimą, už tas nuostabiai praleistas minutes!

Sočiai papietavus kavinėje „Kuršis“, leidomės į kelią Parnidžio kopos link. Net patys nustebome, kokį įspūdį jaunuoliams paliko žinia, kad vos už keleto kilometrų baigiasi Lietuva, o kaimynė Rusija stebi mus galingais prietaisais, matomais iš tolo. Bet smagiausia buvo stebėti vaikų akis, pirmąkart pamačius jūrą. Tikros, nesuvaidintos jų emocijos liejosi per kraštus, o gintarų rinkimas pakrantėje įtraukė net ir suaugusius…