Teikiame asmeninio asistento paslaugą negalią turintiems gyventojams

Neringos socialinių paslaugų centras teikia asmeninio asistento paslaugą negalią turintiems gyventojams.
Kas yra asmeninė pagalba – tai asmeninė pagalba žmogui, turinčiam negalią. Asmeninę pagalbą galės gauti visi neįgalieji, kuriems šis poreikis bus nustatytas, neatsižvelgiant į amžių, negalios sunkumą ar pobūdį. Šia pagalba žmonėms su negalia užtikrinamos didesnės galimybės mokytis, dirbti ir savarankiškai gyventi bendruomenėje. Asmeninio asistento atėjimas į šeimą suteiks galimybę asmens artimiesiems sugrįžti į darbo rinką, turėti laiko savo asmeninėms reikmėms ir poreikiams.
Asmeninės pagalbos tikslai – padėti namuose; padėti viešoje aplinkoje; padėti asmeniui gyventi savarankiškai; padėti asmeniui veikti visose gyvenimo srityse.
Ką daro asmeninis asistentas – padeda atlikti tai, ko negali asmuo padaryti be pagalbos. Padeda asmens namuose. Padeda viešoje aplinkoje (parduotuvėje, bibliotekoje, parke, ligoninėje) Skatina asmens savarankiškumą. Padeda nuvykti į įvairias vietas. Padeda valgyti (paruošia stalo įrankius ir padeda jais naudotis, padeda planuoti, kokį maistą valgyti). Padeda palaikyti asmens higieną (nusiprausti, nueiti į tualetą). Padeda asmeniui tinkamai reaguoti į aplinką, bendrauti su žmonėmis (padeda asmeniui kalbėtis su žmonėmis, suprasti laiką, aplinką, laikytis dienos rėžimo, mokytis naudotis pinigais, tinkamai gerti vaistus, dalyvauti bendruomenės gyvenime, padeda organizuoti poilsį ir laisvalaikį).
Kviečiame Neringos savivaldybės gyventojus, kuriems reikalinga asmeninio asistento paslauga, pasinaudoti galimybe ir teikti prašymus.
Prašymus galima teikti Neringos savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriui, adresu Taikos g. 2, Neringa, tel. : +370 469 52394