Maisto produktų dalinimas labiausiai nepasiturintiems mūsų savivaldybės gyventojams

Tai jau šeštasis ir paskutinis šiais metais maisto produktų dalinimas labiausiai nepasiturintiems mūsų savivaldybės gyventojams. Šį kartą maisto produktų krepšelis itin gausus – susideda net iš vienuolikos skirtingų maisto produktų ir penkių higienos prekių. Šio dalijimo metu gyventojus pasieks rapsų aliejus, vištienos konservai, grikių kruopos, greito paruošimo avižų košė su uogom, konservuota raugintų agurkų sriuba, konservuotos pupelės pomidorų padaže, miltų mišinys keksui, pienas UAT(2 proc.), razinų ir riešutų mišinys, saldintas sutirštintas pienas, avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais. Paramos gavėjai kartu su maisto produktais atsiims ir šias higienos prekes: dantų pastą, dantų šepetėlį, skalbimo skystį, muilą ir šampūną. Tikimės, kad ši parama palengvins labiausiai nepasiturinčių mūsų savivaldybės gyventojų gyvenimo sąlygas ir buitį.
Informuojame, kad gyventojų prašymai, priimti 2019-12-01–2020-12-01 laikotarpiu, galioja iki 2021 m. gruodžio 31 d. imtinai. Tai reiškia, kad visų jau priimtų prašymų terminas pratęstas iki 2021m. pabaigos ir jų pildyti kitiems metams nebereikės. Asmenys, kurie 2019 m. ar 2020 m. nesikreipė dėl maisto paramos, galės užpildyti prašymus 2021 m.
Dėl paramos turi teisę kreiptis šeimos (asmenys), jeigu šeimos pajamos vienam jos nariui ar vienam gyvenančiam asmeniui yra ne didesnės nei 1,5 Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintų valstybės remiamų pajamų (šiuo metu – 187,50 eurų ) dydžio per mėnesį, bet neviršija 3 VRP (375 eurų) dydžių per mėnesį (yra nustatyti atvejai, dėl kurių galima kreiptis esant 3 VRP dydžių pajamoms). Prašymuose paramai gauti gyventojai turi nurodyti pajamas per 3 praėjusius mėnesius. Gyventojų prašymai dėl paramos priimami Neringos socialinių paslaugų centre, adresu Taikos g. 11-2 Nidoje arba Kalno g. 26 Juodkrantėje. Išsamesnė informacija teikiama šiais telefonų numeriais : 8 469 52651 – Nidoje, 8 469 53158 – Juodkrantėje.