Neringos miesto gimtadienį šventėme kartu su mažaisiais svečiais iš Alytaus

75521901 2434879390099024 8731119122026332160 o

Jau tapo gražia tradicija Neringos miesto gimtadienį švęsti kartu su mažaisiais svečiais, atvykstančiais pas mus iš anapus marių. Kasmet Neringos socialinių paslaugų centro kvietimu Neringą aplanko sunkumus patiriančių ar nepasiturinčių šeimų vaikai iš įvairių Lietuvos miestų bei rajonų. Šiemet mūsų svečiai – ypatingi. Atsižvelgdami į tai, kokią baisią ekologinę nelaimę išgyvena Alytaus žmonės, į svečius pakvietėme Alytaus SOS vaikų kaimų dienos centro „Parama šeimai“ vaikučius, linkėdami jiems įkvėpti pilnus plaučius mūsų švaraus, miškų ir jūros aromato pripildyto oro. Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis, pasitikdamas vaikus, klausė kaip jie išgyveno tas košmariškas dešimt dienų, linkėjo kuo daugiau pasisemti gerų emocijų ir tyro oro, besisvečiuojant pas mus, Neringoje. Daug džiaugsmo ir gerų emocijų vaikams suteikė mažos dovanėlės, įteiktos paties Mero, su linkėjimais sugrįžti į Neringą dar nekart. Ačiū Jums, Mere, už šiltą priėmimą, už tas nuostabiai praleistas minutes!
O labiausiai vaikus sužavėjo Kuršių kiemas, kuriame buvo tiek veiklos, šurmulio! Reikėjo viską išbandyti, tiek daug ką pamatyti, paragauti ir gauti dovanų. Mūsų mažiesiems svečiams labiausiai norėjosi išbandyti save automobilyje, imituojančiame avariją, tačiau koks apėmė nusivylimas sužinojus, kad tokiam išbandymui yra ne tik per jauni, bet ir per maži.
Žvarbus vėjas neišblaškė pakilios vaikų nuotaikos, o trumpa ekskursija po Nidą nudažė veidus raudoniu. Išradingi Valento Kriaučiūno pasakojimai apie kopas, marias ir jūrą vaikų širdelėse pasėjo dar vieną sėklą – žingeidumo… O gintarų rinkimas pajūryje tapo ne tik smagia atrakcija, bet ir pirmąja ekonomikos pamokėle…