Maisto ruošimas lietuviams nuo seno buvo ritualinis ir išskirtinis veiksmas. Tačiau kiekvienas Lietuvos regionas turi savitas tradicijas, papročius, o taip pat ir valgius. Žemaičių kulinarinio paveldo įdomybė – kastinys. Tai ypatinga su prieskoniais išsukto sviesto rūšis, Žemaitijoje valgoma su neluptomis bulvėmis. Trečiadienio rytą pakvietėme Neringos senjorus pasigaminti kastinį. Visi susirinkusieji atidžiai klausėsi žemaitės Stefos Raudienės recepto subtilybių. Nebuvo kada nuobodžiauti: kas maišė grietinę, kas užsirašė receptą, kas dainavo linksmas dainas, o kas tiesiog linksmai pasišnekučiavo. Prie stalo sėdome visi, pasidžiaugdami mūsų tautinio paveldo kastiniu su neluptomis bulvėmis. „Mmm… Skonis kaip vaikystėje pas mamą…“. Ne viena senjorė ištarė tokius žodžius. Visi pasidžiaugėme nuostabiu rezultatu ir išsiskirstėme su šypsena veide.