Prasidėjo mokymai būsimiems globėjams (rūpintojams) ir įtėviams

received 367796773885135

Vakar Neringos socialinių paslaugų centre prasidėjo įvadiniai globėjų ir įtėvių mokymai pagal Pagrindinę globėjų (rūpintojų), budinčių globotojų, įtėvių, bendruomeninių vaikų globos namų darbuotojų mokymo ir konsultavimo programą.
Šioje grupėje dalyvauja 2 šeimos. Norime pasidžiaugti, kad tai pirma grupė šiais metais. Mokymuose dalyvauja aktyvūs ir motyvuoti žmonės, kurie nekantrauja savo namų šiluma pasidalinti su vaikais, kurie dėl tam tikrų priežasčių yra netekę tėvų globos.
Svarbus GIMK programos dėsnis – viską pradėti nuo savęs. Asmenys mokymų metu gali atvirai kalbėti apie tai, ką jie jaučia vienų ar kitų praktinių užduočių metu, atsakyti sau į daugelį klausimų, įvertinti, ar jie gali tapti globėjais (rūpintojais), budinčiais globotojais ar įvaikintojais ir ar turi tam reikalingų žinių bei gebėjimų.
GIMK programos mokymai skirti asmenims, ketinantiems globoti (rūpintis), įvaikinti, vaiką, teikti vaikų priežiūros paslaugas, įtėviams, globėjams (rūpintojams), budintiems globotojams ir asmenims, dirbantiems bendruomeniniuose vaikų globos namuose.
GIMK mokymus vedė: Socialinė darbuotoja darbui su globėjais (rūpintojais) ir įvaikintojais Sandra Dargienė ir socialinis darbuotojas Dalius Kurlinkas.