Nuo Ropių iki Cepelinų: Lietuvos kulinarijos istorija

46689645 2193370840916548 6852496720199155712 n

Vėlyvą pirmadienio vakarą Neringos Trečiojo amžiaus universiteto studentai rinkosi į paskaitą „Nuo Ropių iki Cepelinų: Lietuvos kulinarijos istorija“. Istoriko Deimanto Ramanausko dėka galėjome geriau pažinti tautinės kulinarijos istoriją ir paveldą. Paskaitos metu studentai sužinojo apie tai, kokie augalai ar gyvūnai natūraliai augo mūsų klimato juostoje, ką valgė Lietuvos didieji kunigaikščiai, bajorai ar valstiečiai. Įdomu buvo panagrinėti keleto ypatingų to meto patiekalų receptus: kaip pasigaminti alaus sriubą, citrininius barščius ar saldžius vaflius. Vaizdžiai ir „skaniai“ lektoriui pasakojant apie senovinius skanumynus, nusprendėme, kad kitąkart būtinai reikės gautas žinias ir „paragauti“.