Draugystės vizitas Paviluoste (Latvija)

20161030 111143

Neringos ir Paviluosto (Latvija) savivaldybių bendradarbiavimas sėkmingai tęsiasi: spalio 29-30 d. Neringos socialinių paslaugų centras buvo pakviestas draugiškam vizitui.

Paviluosto regiono centras – Paviluostas daugiau kaip 135 m. Baltijos jūros pakrantėje – it sename prie kranto pririštame burlaivyje savo gyvenimą skaičiuojantis miestas. Nedidelis jaukus turistinis Kuržemės miestelis – tarytum mūsų miesto atspindys: treniruočių aikštelės, riedlenčių parkas, dviračių takai, jachtų valčių katerių uostas, švyturiai, trys mokyklos ir kt. Miestui atstovaujanti grupė ilgėliau užtruko 7,5 ha dydžio Upesmuižos parke. Mat abi savivaldybės – Neringa ir Paviluostas dalyvauja bendrame projekte vystant tvarią ir švarią aplinką. Upesmuižos parko infrastruktūra ir bus tvarkoma gavus tarptautinio projekto paramą. Svetingai neringiškiai senjorai buvo sutikti pagyvenusių žmonių popietėje, aiškiai paliudijusioje, kad bendruomenės savitumą labiausiai lemia ne tik jos istorija, gamta, bet ir žmonės. Paviluosto miestelio sutelktumas, iniciatyva, pasididžiavimas kiekvienu bendruomenės nariu bendrystės jausmas šildė kiekvieną. Popietės turinys, šiltas pagarbus vedėjų žodis aiškiai liudijo , kad bendruomenės žmonės moka te tik matyti vienas kitą, bet ir jausti, išryškinti jos narių šviesų gerumą.
Tikrai prasmingi dviejų Baltijos jūros regiono bendradarbiavimo saitai. Ir toliau jie stiprės, suteikdami pokyčių, patirties, įvairesnių gyvenimiškų spalvų.

Tekstą parengė Neringos socialinių paslaugų centro TAU rektorė Rūta Žeimienė